perjantai 27. huhtikuuta 2018

Matkaan mars!

Matkalle lähdössä näyttää olevan tiettyjä rutiineja, jotka toistan olkoon kyseessä sitten pieni yhden tai kahden yön pyrähdys tai pidempi matka. Jälleen kerran sain todistaa rutiinini tosiksi meidän juuri alkaneen Riikan roadtripin alkajaisiksi. 

  • Jo viikkoja ennen matkaa jemmaan kosmetiikkajämät reissua varten. Eli melkein tyhjät hammastahnatuubit, suolavesisuihkeet tai muut sellaiset kosmetiikat joita on hankala laittaa matkapakkauksiin (niitä taas käytän esimerkiksi pesuaineiden ja kasvoveden kohdalla) säästetään matkalle, jonne on turha raahata täysiä pakkauksia.
  • Kerään vaatteita ja tavaroita hyvissä ajoin ensin kasalle jonnekin yhteen paikkaan, mutta se ihan oikea pakkaaminen jää yleensä edellispäivään.
  • Ennen ajattelin niiden ihmisten olevan vähän tylsiä jotka puhuvat yhteensopivasta matkapuvustosta. Viime vuosina olen kuitenkin huomannut turvautuvani tähän itsekin. Pyrin pakkaamaan mukaan ylä- ja alaosia, joita voi huoletta yhdistellä ristiin - näin pärjää vähemmällä vaatemäärällä ja saa kuitenkin vaihtelua. Aurinkolomille sallin muutamia poikkeuksia, silloin kuuluukin ottaa mukaa jokin räväkkä mekko tai yksi toppi jota ei kuitenkaan tule käytettyä...

  • Josta puheenollen, vaikka kuinka yritän, oikeastaan aina laukussa on kuitenkin muutama vaate liikaa. (Olen kuitenkin petrannut tässä hurjasti viime vuosina!)
  • Jostain syystä ennen matkoja tuntuu aina olevan ihan hurjan kiire koko elämässä. Kaikkea kasaantunutta pitää tehdä pois, töissä on härdelli ja illoiksi ohjelmaa. Sitten pitää vielä yrittää hoitaa matkaan liittyvät asiat kunnialla. 
  • Edellinen saattaa johtaa ärsyyntymiskynnyksen ylittymiseen - tällä kertaa sitä ei onneksi tapahtunut!
  • Matkalle lähdön aamuna herään tavallista varhaisemmin ehtiäkseni pakata viimeiset tavarat mukaan - en nimittäin voi pakata esimerkiksi meikkejä ennen sen aamun ehostautumista. 

  • Ennen matkaa tyhjään pyykkikorit - joka tapauksessa matkalta tullaan pyykkipussien kanssa (en ole vielä kokeillut pyykin pesettämistä valmiiksi matkan viimeisinä päivinä!)
  • Sotkuiseen kotiin palaaminen on kauheaa. Siksi yleensä siivoan normaalit viikkosiivot päivää ennen lähtöä (sekin vielä!) ja siistin kodin tarkasti muutoin juuri ennen kotioven sulkemista. Tiskit ja roskikset pitää tietenkin erityisesti huomioida. 
  • Toivotan kodille heipat ennen lähtöä tyyliin "hei hei koti, nähdään viikon päästä!" (haha, tää on ehkä tosi outoa...)

Kuvissa tyypillinen matkakasa - noin viikkoa ennen matkaa aloitettu tavaroiden kerääminen. Mutta nyt laukut on autossa ja matka alkanut! (Ja toivottavasti kaikki tarpeellinen mukana...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Matkaan mars!

Matkalle lähdössä näyttää olevan tiettyjä rutiineja, jotka toistan olkoon kyseessä sitten pieni yhden tai kahden yön pyrähdys tai pidempi m...